A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[HTC Desire] A MIUI-k harca

2011. április 13. - Dark$mith

2 hete jelent meg a hivatalos MIUI Gingerbread verziója. A 3 nagy MIUI-s csapat - akik (többek közt) angolra fordítják az egyébként kínai MIUI - nem volt rest el is készítette a saját verzióját. Ebben a cikkben rávilágítok a gingerbread MIUI újdonságaira és a 3 ROM közötti különbségre.

 

Kezdjük először azzal, hogy mit tud a Gingerbread-es MIUI. Részletesen nem fogok belemenni a a MIUI dolgaiba azt a MIUI-Au tesztemben elolvashatjátok.

Mint a fönti képen látható először is kapott a MIUI egy új lockscreen-t és Gingerbread jellegű ikonokat a notification bar-ra. De maga a notification bar is megváltozott, most már a kapcsolók nem lent egy csíkban vannak, hanem egy panelon külön-külön mint ahogy a task manager is (idáig a home gomb hosszú nyomásával lehetett előhozni a task manager-t).

 

A pop-up ablakok és a zenelejátszó új desgin-t kapott. Utóbbi sokkal kényelmesebb lett.

 

Az Androidos Gallery 3D alapján létrejött egy egyedi galéria. Szép és használható.

 

A Gingerbread MIUI sokkal gyorsabb lett mint elődje és a ROM kezelési problémák megoldódtak (ez minden ROM-ra igaz amit bemutatok).

Most nézzük külön-külön a a 3 ROM-ot.

MIUI-DEV

Ez a ROM áll a legközelebb az alapa MIUI ROM-hoz ennél a ROM-nál össszesen 2 különbség van a a gyárihoz képest:Angol illetve jár hozzá egy extra program mellyel a hivatalaos fórumukat lehet nézegetni a készítőknek (Tapatalk alapú).

Nincs memóriabővítő script mint ahogy az alap MIUI-ban sem. A ROM 2 részből áll: Az alap hivatalos MIUI és az angolosító patch ami a fent említett programot is hozzá adja.

 

MIUI-Au

Ennek a ROM-nak a Froyo verzióját már bemutattam. Az A2SD+ bugját kijavították tehát már rendesen elférnek a programok.

 

MIUI-XJ

Szinte minden-ben megegyezik a MIUI-Au-val kivéve, hogy ez tartalmaz extra widgeteket viszont valamiért kevésbe stabil.

 

Végszó

Mind 3 ROM-ot nagyon pozitív élmény volt használni, nagyon tetszenek a MIUI újításai aki szereti a nem kicsit iOS-re hajtó desgin-t és néha már gyerekesbe átmenő kinézetet és figurákat akkor mindenképp megér egy próbát.

Melyiket ajánljuk?

A tesztjeim alapján a MIUI-Au a legmegfelelőbb. Habár a MIUI-DEV a legeredetibb de mivel nem támogat semmilyen memóriascriptet így hamar betelik. Illetve A2SD+ ROM létére ugyanolyan stabil volt mint a MIUI-DEV.

Értékelések: MIUI-DEV: 8.7, MIUI-XJ: 9.1, MIUI-Au: 9.9

Linkek:

  • MIUI-Au: http://www.miui-au.com/
  • MIUI-DEV: http://www.miuiandroid.com/
  • MIUI-XJ: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957291

 

Videó

A postot lekövette: Darksmith

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása