A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[Root] HTC Incredible S

2011. augusztus 17. - Dark$mith

HTC Incredible S rootolás elég egyedi, ugyanis a gyári ROM-ot nem kell rootolni, hanem módunkban áll root nélkül S-OFF-olni és így rootolt custom ROM-okat telepíteni. Amire szükségünk lesz az a Revolutionary. Ez a szoftver S-OFF-ol majd telepít egy Clockworkmod Recovery-t nekünk. A szoftver elérhető a http://revolutionary.io/ oldalról.

Windows felhasználóknak szükségük lesz egy extra driver-re letöltési link ITT.

 

Revolutionary

A szoftver (a cikk írásakor még béta verzió ezért van így) kérni fog egy CD kulcs szerűséget amit a fenti weboldalról igényelhetünk magunknak ingyen és azonnal.

Miután elindul a folyamat S-OFF-olja a készüléket megkérdezi, hogy telepítsük-e a ClockworkMod Recovery-t. Monjuk, hogy igen (Y aztán Enter), majd a folyamat végeztével már fel is települt a Recovery-nk és telepíthetjük a custom ROM-okat.

Megjegyzés: Célszerű a folyamat befejeztével azonnal backupot készíteni a gyári ROM-ról az újonnan szerzett Recovery-nkben, ha valami történik legyen egy fix, stabil pontunk, amit bármikor visszaállíthatunk.

Clockworkmod Recovery

- ROM telepítése
Ezt a recovery-t kapjuk az Reovolutionary-val és ennek is ajánljuk a használatát.

Hogy is működik?
A készüléket úgy kapcsoljuk be, hogy közben lenyomva tartjuk a hangerő lefelé gombot. Így bejutunk a HBOOT menübe, ahonnan a hangerő gombok és a bekapcs gomb segítségével elnavigálhatunk a recovery-be, ahol a következő kép fogad minket:

Ahhoz, hogy ROM-ot telepítsünk WIPE-olnunk kell a készüléket, ami a felhasználói memória teljes törlését jelenti. Erre azért van szükség, mert a romok többsége összekadhat az előző szoftverrel.
Ezek után az “install zip from sdcard” menüpontban a .ZIP fájlt, amire szükségünk van.

Miután feltelepült a ROM és visszakaptuk a mi kis menünket, indítsuk újra a készüléket ("reboot" menüpont) és várjunk meg, hogy az installáció ténylegesen is befejeződjön az első indítással.

UnROOT

Az unroot alatt értsük azt, hogy a készüléket vissza helyezzük gyári állapotába (gyári ROM, Recovery, HBOOT). Ha garanciális okokból Unrootlni szeretnénk a készülékünket nincs másra szükség mint egy gyári RUU-ra amit itt lehet elérni:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1033922
Mivel gondolom mindenki aki ezt olvassa közép-európai Incredible S tulaj ezért a Froyo vagy Gingerbread WWE verziót ajánlott használni.

Megjegyzés: Ha UnRoot-olni készülünk célszerű azt a gyári ROM-ból elvégezni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása