A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[HTC Desire] Oxygen 1.04 VS. 2.0RC5

2011. január 16. - Dark$mith

Úgy gondoltam ezt a 2 ROM-ot csak együtt lehet bemutatni. Ez a 2 ROM az Oxygen “család” 2 tagja az egyik Froyo a másik Gingerbread alapokon.

Az Oxygen ROM-ok célja, hogy “könnyűek”, gyorsak és stabilak legyenek akár funkciók feláldozásával is. Sikerült? Nézzük meg.

Elöljáróban beszélnék a Froyo változatról. A Froyo változat (1.0.4) alapvetően egy AOSP Froyo tehát teljesen “tiszta” erre rápakolva jó pár extra. Mik is ezek?

Zeam Launcher

A zeam Laucher kevesebbet “fogyaszt” mint a stock launcher így ez lett implementálva bele a gyári helyett. Illetve kicsit testre szabhatóbb. Személy szerint nekem nem jött be.

  • Egyedi notification bar power menüvel és egyedi ikonokkal
  • OTA jellegű önfrissítő
  • Cyanogen FM Radio modul, ami hasznos, de bűn ronda

A képeken is lehet látni egy kicsit skinezve is van a ROM, a popupok Gingerbread szerűek az ikonok is kicsit utalnak a Gingerbread-re de nem annyira. Ezen kívül a Gingerbrean IME telepítve van a ROM-ba.

Mint említettem nem lett túlbonyolítva a ROM itt a tempó számít. Mondhatom, hogy tényleg szörnyen gyors ROM-ról beszélhetünk habár én nem tapasztalhattam meg a ROM teljes sebességét ugyanis ehhez szükségünk van az Oxygen HBOOT-ra amivel nem akartam kockáztatni meg amúgy sem vagyok S-OFF-olva.

Jöjjön a Gingerbread változat

Itt is a Zeam Launcher fogad minket egyedi háttér helyett az új Nexus Live Walpaperrel. Az Oxygen Updater-rel és a Cyangoen Radio-val karöltve.

További extra a “Stop app via long-press back”. Ez azt jelenti ha abbahagyjuk egy alkalmazás használatát és hosszan nyomva a vissza gombot lépünk ki belőle akkor az be is záródik ahelyett, hogy háttérba kerülne. Ezt a Settings -> Applications -> Develompent menüből lehet elérni.

A Gingerbread extráiról a GingerVillain tesztemből olvashattok.

Mind a két ROM-ot érintő kisebb extrák:

  • App2SD+ támogatás de nem kötelező
  • Hosszan nyomott hangerő gombokkal számváltás a lejátszóban
  • Reboot menü

Végszó

Tényleg csupaszok de gyorsak és stabilak? Nagyjából. Valószínűleg a kernelem nem tetszett a ROM-oknak így nem volt valami húha performance de tényleg gyors mind a 2 ROM. Ajánlom e? Nem, nekem hiányzik belőle a Sense meg még sok más, de akinek az kell, hogy buta, de legyen gyors annak itt van tessék.

Pro

  • Gyors, stabil (néha nem)
  • Sok extra

Contra

  • Túl lett butítva
  • Nálam laggolt mind a 2

Értékelés: 7.2/10

Adatok:

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása