A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[HTC Desire]MIUI-Au 1.1.14 R2

2011. január 21. - Dark$mith

Mindenki hallott róla, mindenki retteg tőle, mi kipróbáltuk.

Mi is ez?

A MIUI egy kínai projekt mely HTC Desire-re és HTC Nexus One-re jelent meg. A lényege, hogy az iOS és az Android jó tulajdonságait fűzze össze. A MIUI-Au egy módosított MIUI. Mik ezek a módosítások? Nem kínai hanem angol és van benne app2sd+.

Megjegyzés: Mivel a MIUI egy elég energiaéhes ROM a stabilitás érdekében egy kevésbe hatékony de sokkal stabilabb app2sd+ szkriptet használ, tehát kicsi könnyebben megtelik mint más app2sd+-os ROM-ok. Létezik a ROM-ból data2sd verzió de az jelenleg még tesztelési fázisban van.

A MIUI merőben más mint bármelyik ROM amivel idáig találkoztunk, ugyanis a MIUI nem csak egy skin mint példásul a Sense a MIUI az Android magját is módosítja rengeteg dologban.

Mi van MIUI-ban?

Hát ez egy hosszú lista lesz szóval vágjunk is bele. Elsőként kezdeném a főképernyővel (homescreen) láthatunk egy dock-ot ai 6 ikont képes befogadni illetve az ikonokat és widgeteket tartalmazó részt, e idáig nem is annyira szokatlan, olyan mint a TouchWizz.

Nincs app drawer tehát az androidban megszokott alkalmazáslista, minden alkalmazás el van szórva a home screeneken mint az iOS-ben. Emiatt a MIUI nagy hangsúlyt fektet a mappákra (ismételtem hasonlóság az iOS-hez) a könnyebb eligaodáshoz.

 

A notification bar fel lett tuningolva rengeteg kapcsolóval illetve egyedi kinézetet és iknokat kapott.

 

A menü gombbal előhozató menü is hasonlít az iOS-re, de ha nem tetszik vissza állíthatjuk Androidosra.

 

A fenti képen látható Edit layout gomb egy homescreen szerkesztő menüt hoz elő ami az ikonok mozgatására, widgetek és mappák kihelyezésére szolgál.

 

Billentyűzetnek egy módosított HTC IME-t kapunk ami rendelkezik emoticon gombbal. Ennek apró hátránya, hogy el lett távolítva az a gomb ami eltünteti a bilentyűzetet és néha egy kicsi hátráltat.

 

A beállítások menü is teljesen át lett formálva ismét az iOS mintájára.


Ezen kívül kapunk rengeteg extra alkalmazást és megoldásokat amik más ROM-okban nincs benne alapból. Mik is ezek?
Beépített task killer

 

A LED színének változtatása

 

A Sense-ből ismert “leap view” néhány extrával.

 

Egyedi zene és videó alkalmazás. A zene alkalmazás szándékosan figyelmen kívül hagyja a 800kb-nál kisebb hangfájlokat, természetesen ez állítható.

 

A módosítások annyira mélyre hatóak, hogy ás alkalmazásokra is kihatnak. Példának itt van a ROM Manager MIUI alatt.

 

Testreszabás terén is sok mindent hoz a MIUI. A homscrennek és a lockscrennek külön állíthatunk háttérképet. Témákat tölthetünk le a MIUI szerveréről. Íme egy TRON:Legacy-s téma (a videóban ez látható).

 

Végszó

A MIUI tipikusan az a ROM amit csak szeretni vagy utálni lehet, de az biztos, hogy nagyon egyedi és nagyon sok extra van benne. Akinek kicsit is tetszik az iOS de szereti az Androidot annak megér egy próbát.

Pro

  • Nagyon egyedi
  • Stabil
  • Gyors
  • Rengeteg extra van benne
  • A módosítások ellenére könnyen szokható

Contra

  • RAM éhes
  • Kicsit kevés a memória a fent említett okok miatt

Értékelés: 9.5/10

Adatok

Videó

ha nem akarna betölteni: https://www.youtube.com/watch?v=1uwf0RcD8mw)


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása