A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

A Root

2011. március 11. - Dark$mith

Hogy mi is az a root?

A root, másnéven "teljeskörű jogosultság". Ezt főként a linuxos felhasználók körében ismert kifejezés, és mivel az Android is ezen a rendszeren alapul, ezért nem is kell ezt már részleteznünk.

A root jogosultság megszerzése eltörli az átlag felhasználók határait, ezzel sok lehetőséget felszabadítva előttük.

Ilyen jogosultság lesz például az, hogy egyedi Operációs Rendszereket is installálhatsz kedvenc készülékedre. Ezeket a rendszereket a memóriatípus után elneveztük ROM-oknak.

 A root jog megszerzése

A root jogot az Android OS-en belül bizonyos szoftverek működéséhez szükséges, olyan funkciókhoz, amik nem érhetők alaphelyzetben el (például rendszerfájlok írása, az OS-en kívül a különböző ROM-ok telepítéséhez, melyhez szükségünk van egy egyedi recovery-re).

Minden készüléknél más-más módon lehet megszerezni a root jogot, így ezt nem tudjuk egy oldalon felsorolni, ezért az alábbi listából kell kiválasztanod a készülékedet, hogy tudd azt rootolni.

 A recovery

A recovery egy, az Adroid rendszertől különálló rendszer, biztonsági mentések készítésére, azok visszaállítására szolgál, illetve innen telepíthetünk custom romokat. Mivel a gyári recovery-k nem engedélyezik ezeknek a funkcióknak a használatát az “átlag” felhasználóknak, ezért a root jogunkkal fel kell telepíteni egy egyedi recovery-t, ami majd lehetővé teszi számunkra ezt.

 

KÉSZEN ÁLLSZ A ROOT-RA?

Figyelem: Amennyiben nem jól rootolsz, könnyen úgynevezett "papírnehezéket" csinálhatsz kedvenc androidot futtató telefonodból. A rootolással elveszted a garanciádat, és azt csak akkor kaphatod majd vissza, ha unrootolod - vissza állítod az eredeti állapotába - a készülékedet.

Mindent feltüntetünk, amire figyelned kell, de azt ajánljuk, hogy járj minden részletnek utána!

Amennyiben a te készüléked még nincs megjelenítve, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!

HTC készülékek:

  • HTC Desire
  • HTC Desire HD

 

süti beállítások módosítása