A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

A ROM

2011. március 29. - Dark$mith

A ROM gyakorlatilag a készülék operációs rendszere, mely tartalmazza a Kernel-t, az Android-ot és a Radio-t. Nevét a ROM, Read-only memory, azaz a csak olvasható memória után kapta.

Miért cseréljem le?

Az egyedi ROM-ok lehetővé tesznek különböző megoldásokat arra, hogy készülékünket jobbá tehessük. Ilyen például az overclock, a GPU+, az app2sd+, egyes alkalmazások használata, pl. a ShootMe és még sok más...

Ebből néhányra részletesebben is kitérnék: Az overclock-al készülékünk processzor sebességét növelhetjük, a GPU+-al készülékünk grafikus képességeit javíthatjuk a app2sd+-al vagy a data2sd-vel pedig a telefon memóriáját "növelhetjük."

A Recovery

A ROM telepítése

A ROM-ok telepítésének módszere recovery-nként változó, így erről nem tudok pontos információkat mondani, de kis angol tudással mind könnyen használhatóak. A ROM-ok minden esetben .zip fájlok és célszerű őket a memóriakártya főkönyvtárába helyezni. Az újonnan telepített ROM-ok első indulása több (tíz) percig is eltarthat.

A legtöbb ROM igényli a Wipe-olást, tehát a személyes adatok, cache és beállítások törlését telepítés előtt, szóval mindig legyen biztonsági mentésünk, hogy biztonságosan elvégezhessük ezt a műveletet Recovery-ből.

Figyelmeztetés: Mégegyszer felhívnám a figyelmet arra, hogy legyen biztonsági mentésünk a gyári ROM-ról, illetve az aktuálisan használt ROM-unkról hogy, ha egy új telepítése után ha esetleg nem indul el a készülék, vissza tudjuk állítani az előző állapotot.

A különféle Recovery-k használatáról folytatás következik!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása