A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

Android OS

2011. március 29. - cc2

Az android egy nyílt forráskódul projekt, melynek célja az, hogy az okostelefonok és a PDA-k piacára egy sokoldalú Operációs Rendszer-t hozzanak létre.

Az Android egy GNU/Linux alapú Operációs Rendszer tehát gyakorlatilag az Android egy linux disztribúció. Ez nagyban megkönnyíti a fejlesztését, ezért is létezik ennyi egyedi ROM hozzá.

A rendszer fejlesztője az Android Inc. 2005 júliusa óta a Google tulajdona. A Google látta a fantáziát a rendszerben így erősen pénzelte a projektet ami mint látható elég sikeres lett.

A rendszer hardware terén elég rugalmas így elég sok gyártó elkészítette Android OS-sel ellátott készülékeit, például: Motorola, Samsung, HTC.

A rendszer azon kívül, hogy nyílt forráskódu még kapunk hozzá segítséget, hogy fejleszthessük az Android SDK (Software Development Kit) segítségével.

Jelenleg az Android különböző verziói elérhetőek, attól függően, hogy a gyártók megveszik e a licenszet a pénzért való áruláshoz.

Eddig megjelent verziók:

1.0
1.1
1.5
1.6
2.0-2.1
2.2
2.3-2.4

3.0
Apple Pie
Banana bread
Cupcake
Donut
Éclair
Froyo
Gingerbread
Honeycomb

Jelenleg az Android azon kívül, hogy több verzióban találjuk meg különböző készülékeken, különböző változatokat is találunk gyártói módosításokkal. Ezek többnyire skinek illetve kisebb módosítások.

Például:

  • HTC – HTC Sense
    Egyedi design, facebook integráció, "linkelés", stb.
  • Samsung – TouchWizz
  • Motorola – MotoBlur

Folytatás hamarosan…

süti beállítások módosítása