A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[Galaxy S]Darky's 10.0.0 RC3

2011. április 06. - [Thorax]

Sziasztok!

Megérkezett! Bár még nem végleges de egészen jól használható 2.3.3 -as Gingerbread ROM Darkyéktól. Jelenleg az RC3 -as verziót használtam kicsit több mint egy hétig. Alapvetően megbízható, bár vannak még apróbb hibák, ettől függetlenül használható volt.
Ami még fontos a bekezdésbe hogy egy új kernellel érkezett amit Darky és csapata állított össze a Voodoo Kernel alapján.

 

A ROM alapjaiban.

Darkyék ROMja mint ahogy már írtam a 2.3.3 -as Gingerbreaden, azon belül pedig az XXXJVK alap ROMon nyugszik. A Kernel a Dark Voodoo nevet kaptak melyet ők állítottak össze a saját ROMjaik igényei szerint.


 

A ROM egy hete van a telefonon, hogy ismét reális képet tudjak adni a működéséről.

Alapvetően kétféle képernyőből választhatunk az elején. Az első a ha jól tudom Nexus S -en működő Launcher, a másik pedig a Samsung saját képernyője Galaxy S -re. Én a Nexusos Launchert használom, egyszerűen azért mert jobban tetszik. A Samsungossal sincs semmi gond 2 napig azt használtam, nem akad, nem Fc -zik semmi gond nincs vele, így tényleg csak embertől függ hogy ki melyiket használja.

 

A téma enyhén moddolt, a színek vannak átállítva, illetve a circle battery mod kapott még szerepet.

 

A 2.2 -höz képest változás hogy egyik képernyő sem fordul se jobbra se balra, nem tudni miért, bár nekem nem is hiányzott. Az élő háttérképek viszont ezúttal sem jelentenek kihívást, tökéletesen kezeli az összes régit és pár Marketen fellelhetőt is kipróbáltam.

 

A Nexus Launcher esetén 5, a Samsungnál 7 képernyőnk van alapvetően, amit csak a Samsungban tudunk változtatni, a Nexusban erre nincs lehetőség.

Hétköznapi használat.

A hétköznapok során csak pár problémával találkoztam, némely nem kicsit zavaró tud lenni, ha pl. az ember aktívan él szociális életet a telefonján(Facebook, Emailek).

Az előző bemutatott Darky ROMban kiemeltem hogy a galériát sokszor és sűrűn töltögeti. Nos ezzel itt nem találkoztam. Lehet hogy 2.3.3 eredmény nem tudom.

Zene: A gyári mellé ismét megkapjuk a MIUI Music nevezetű zenelejátszót, de az előző verzióhoz képest semmit nem változott. Viszont a gyári zenelejátszó kifejezetten sokat javult, gondolok itt hangzásra és kezelhetőségre egyaránt. A Voodoo Control App ezen az Android verzión még sajnos nem működik, viszont az alaphangerővel én megvoltam elégedve.

 

Kamera: Jelenleg sem volt problémám vele, a felbontás alapvetően is maximumon van így ebbe sem kell belenyúlni. A kamera működése kifejezetten gyorsabb lett gondolok itt az exponálásra illetve a kép mentési idejére, tényleg sokkal gyorsabb mint volt.

 

WiFi/mobilnet: Na itt kezdődnek a problémák. Ugyan a telefon folyamatosan azt jelzi hogy a kapcsolat aktív, előfordul hogy a böngésző sem és semmilyen más alkalmazás sem fér hozzá az internethez, függetlenül attól hogy WiFi vagy mobilnet kapcsolatról beszélünk. Arra tudok gondolni hogy a modem drivere nincs még rendesen beállítva, mondván ez még nem a végleges alapROM.

 

GPS: A mobilnet problémái miatt néha nagyon lassan talál jelet, természetesen kint a városliget közepén másodpercek kérdése, de belvárosban tud szenvedni, ha a mobilnet épp nem úgy működik ahogy kéne. A Sygic nem volt hajlandó elindulni, gondolom a 2.3.3 miatt. Igoval nem volt gond ismét, autópályán tartotta a jelet és pontosan mutatta az értékeket.

 

Végszó.

Ismét egy nagyon jó ROMot kapunk Darkyéktól, a mobilnet és a WiFi hibáit kivéve, amik ugyan túlélhetőek, de várjuk meg a hivatalos 2.3.3 -at a Samsungtól, ha ott sem jó, akkor lehet utálni. A rendszer stabilan megy, akadások, programfagyások nincsenek. Egy pár program nem hajlandó elindulni, ha nem támogatja a Gingerbreadet. Ezt általában jelzik Marketen, ilyet ne szedjetek le.

Quadrantban 1400-1600 körüli pontokat ért el a telefon, attól függően hogy mennyi ideje ment. Ez egy 3 napos használat utáni kép.

 

Pro: 2.3.3, gyorsabb működés, kamera.

Kontra: WiFi/mobilnet problémák, pár program nem támogatja a 2.3.3- at.

Értékelés: 4/5 a wifi mobilnet problémák miatt.

Köszönöm hogy végigolvastátok a cikket, remélem ismét megfelelt a bemutató az igényeiteknek.

 

Sziasztok!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása