A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[HTC Desire] CarbonRom (unoffical)

2014. október 06. - Dark$mith

Ennyi év után van még értelme foglalkozni a Desire-el?

shot_2014-10-06_12-55-05.png

Igazából szerintem se. A napokban viszont a kezembe került az öreg harcos miután az elsődleges pozíciót betöltő HTC One X-em (cikkek arról? :P) szervizbe került és még egy jó két hétig ott fog pihenni. Szóval kipróbáltam 1-2 ROM-ot az "új generációból" és ezt találtam érdemesnek a használatra.

Tudnivalók

A ROM nem támogatja a ClockWorkMod Recovery (CWM) egyik verzióját sem! Én a 4ext Recovery-t használtam a telepítésre, mert az jobban frissítik mint a többit.
A ROM kizárőlag Stock (gyári) HBOOT-al fut. /Megjegyzés: HBOOT csere után a 4ext beragadhat "safe mode"-ba, ilyenkor le kell futattni a "fastboot erase system -w" parancsot/ 
A ROM az Evervolv kerneljét használja illetve a méltán népszerű Carbon ROM család nemhivatalos portja Desire-re.
A CarbonROM rengeteg extrát tartalmaz. Egyedi lockscreen, egy a CM Settingshez hasonló menürendszer amiben rengeteg dolog van és egy beépített superuser és setcpu kezelő (a settings menübe integrálva), és még nagyon sok egyéb. (Az OTA frissítés nem működik miven nem hivatalos port)

shot_2014-10-06_13-03-32.png

Mit tud?

Annak idején az Evervolv-ot nagyon dícsértem a sebessége miatt. Ez a ROM 4.4.4-es szóval kicsit nagyobb terhelést jelent az öreg Desire-nek. Habár a kernel sok governor-t tud sajnos az a tapasztalatom, hogy ha leveszem performance-ról akkor elég kemény lassulásokat/szaggatásokat lehet tapasztalni. Performance müdban viszont teljesen használható és az aksival is tűrhetően bánik.
A tárhelyről a régi terminálból "a2sd install" y n y metódus szolgáltatja. Nem túl hatékony, de legalább nem terheli a készüléket. A teljes app arzenálommal már nem bírt, de lényeg felfért.

Végszó

Ha véletlenül még mindíg egy öreg Desire-t akarsz használni héköznapi készüléknek és zavar, hogy minden alkalmazás 4.0+, akkor ez a te ROM-od. Másra nem ajánlom. Mindent össze vetve egy elég szép próbálkozás a Desire életben tartására.

XDA Link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2658853

írta: Dark$mith

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása