A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[HTC Desire] Redux v1.1.2 (themed)

2011. április 15. - cc2

Egy majdnem alap Ginger rom-ról beszélünk, amin éppen hogy csak egy szösszenetnyit változtattak a redux-os srácok.

Egyediségei

Két verziót találhattok meg a honlapjukon, ebből az egyik úgynevezett "themed" verzió. Ebben egy Power Control felület található meg a Notification bar tetején. Ezt tetszés szerint ki/bekapcsolhatjuk, illetve ikonokat tehetünk ki rá és rendezhetjük azokat úgy, ahogyan akarjuk.

A beállítások alatt több dolgot is találtam, amit eddig nem nagyon láttam. Az egyik a "CPU Settings", a másik pedig az "Interface settings" menüpont. Az előbb említett magáért beszél, de az utóbbi ritkaság, arra részletesebben is kitérnék.

 Settings Power Control

Itt beállíthatjuk az akkumulátor ikonjának megjelenítésének módját (alapértelmezett, vagy százalékos), hogy a lockscreen-en legyenek e a zenelejátszó irányítását szolgáló gombok, illetve hogy azok megjelenjenek e akkor is ha éppen nem játszunk le zenét, vagy azt hogy a görgető megnyomásával is bekapcsoljon e a képernyő. A fentebb már említett "Notification power widget-eknek" a beállításai is itt találhatóak meg.

CPU settings Interface settings

Memóriahiány

Bár alapból is megtalálható benne a dalvin-cache nevezetű app2sd+ kiegészítő, nem tudunk túl sok programot pakolni rá, mert az önmaga sok helyet foglal a belső memóriában. De szerencsére ez orvosolható!

Csak le kell tölteni a hivatalos oldal (lásd lejjebb) "Other downloads" oldala alól a "apps_dalvik2ext.zip" fájlt és miután felinstaláltad a rom-ot ezt is flasheld (ugyanúgy, mint a rom-ot).

Lassulás

Bár az UI akadás nélkül ment, volt egy-két belassulás. Amikor zenét hallgattam és a hangerőt szabályoztam, akkor volt, hogy csak 10-15 másodperc múlva reagált a gomb nyomkodására, de akkor teljesen le is némítottam vele a telefont és a képernyő bekapcsolásakor a jelszót (pattern) többször is elrontottam, mert nem vártam ki még minden feláll.

Végszó

Összességében egy elég jó rom. Megint csak azt kell mondanom, hogy aki el tud szakadni a Sense kezelőfelületétől, az nyugodtan tegye fel és ha tetszik neki használja egészséggel.

Ui.: Igen kellemes meglepetés ért, amikor észrevettem, hogy kedvenc launcheremet, a GO Launcher EX-et kapjuk alapértelmezettként.

Pro:

  1. Stabil
  2. Tesztreszabható
  3. Gyors

Kontra:

  1. Lassulás

Értékelés: 4/5

Készítő: ihlades 
Hivatalos oldaluk:
http://goo.gl/GA87Q
XDA-link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=896213

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása