A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

ROM telepítés.

2011. december 22. - Dark$mith

Rootolva vagy megvan a custom recovery. Hogyan tovább?

A legbiztosabb meggoldás recoveryből telepíteni a ROM-okat. Ha beléptünk a recoverybe (készülékenként változó, hogy hogyan kell), akkor valami ilyesmit pillanthatunk meg:

cwm.jpg

Először is ha az előző ROM-unk egy gyári ROM volt vagy gy olyan amire vissza térhetünk, ha a telepíteni kívánttal baj van akkor érdemes backupot készíteni amit a nandroid vagy újabb recovery-ken a backup & restore menüben lehet megtalálni.

Ha ez megvan wipe-olni kell azaz letörölni a személyes adatokat a telefonról. Ez azért szükséges mert komoly problémákat okozhat a régi ROM adata az új ROM-nak. Ezt vagy wipe data/factory reset vagy full wipe néven lehet megalálni.

Telepítés

Ha ez is megvan akkor itt az ideje telepíteni a ROM-ot ezt az install zip from sdcard menü alatt találjuk. Kiválasztjuk a ROM zipjét és már egy is a telepítés. Ha kész van és nincs más dolgunk (pl.: ROM-hoz valami kiegészítő) akkor mehet a reboot.

Megjegyzés: Ha pl.: Sense ROM-ról mész AOSP ROM-ra, tehát egy elég más ROM-ra érdemes wipeolni a Dalvik Cache-t. Ezt az advanced menü alatt lehet megtalálni.


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása