A te telód köreid legegyedibbje?

FlashManiacs

FlashManiacs

[HTC Desire] GingerVillain 0.3

2010. december 22. - Dark$mith

Jogosan kérdezhetitek most azt, hogy "megjelent a Gingerbread (Android 2.3) HTC Desire-re?" Igen! Megjeltn, csak nem hivatalosan. Mióta megjelent az Android 2.3 és a Nexus S azóta próbálkoznak a fejlesztők portolni a ROM-ot különböző készülékekre többek között az én HTC Desire-ömre.

Első benyomások

Szép és gyors és “Mézeskalács”. Annak ellenére, hogy még kezdetlegesek ezek a portolt ROM-ok elég jól működik. Amit rögtön észre veszünk az új launcher és az új notification bar. 

A Froyo-hoz képest minden sötétebb lett, hogy a Nexus S Super AMOLED kijelzője kevesebbet fogyasszon.

Gingerbread, mi új benne?

Új kamera szoftverÚj ikonok a power widgeten és a státusz báron
Kicsit felújított Telefon appLetöltés kezelő

Új billentyűzet

 

Az új billentyűzetről annyit, hogy tényleg sokkal jobb lett mint az előző de azt kell mondjam, hogy a HTC-s billentyűzet sokkal jobb még mindig ráadásul az új billentyűzet új funkciója, hogy tartsd rajta az újjad más betűkért a HTC-sben már rég létezik.

Változások az Androidban

Alkalmazáskezelés
A Gingerbread alapból rendelkezik egy alkalmazáskezelővel amiben bezárhatjuk a “feleslegesen” futó alkalmazásainkat. Erre idáig külön programokra volt szükség. Habár személyes tapasztalatom, hogy ez nem iazán működik így még mindíg célszerű egy külön taskmanagert használni.

VoIP támogatás
Nem volt alkalmam ezt kipróbálni de idáig erre is külön programra volt szükség.

Új nyelvek
Ebbe a ROM-ba nincs implementálva de a Gingerbread már 52 nyelvet támogat. Tehát kjéne legyen magyar nyelv benne, de most még nincs.

3D-s teljesítmény növelés a játékokhoz
A Google nem titkolt célja, hogy utolérje az iOS-t a játékok terén is ezért rengeteg módosítást végeztek, hogy jobb legyen a játékok teljesítménye magasabb legyen az FPS.
Sajnos a Quadrant nem működött nálam de élesben a Pocket Legends nevű játék valóban nagyon magas FPS-el dolgozott.

 

A ROM egyediségei

Ez a ROM tagja a Villain családnak, ez azt jelenti, hogy kapunk 1-2 extrát
A ROM-ba előre van telepítve a Titanium Backup, a ROM Manager és a Villain Setup. Utóbbi a ROM OTA jellegű frissítésére szolgál. Ezen kívül a ROM támogatja az App2SD+ scriptet. A ROM kitűnően bírja a terhelést is. Nem vicceltek amikor azt mondták, hogy a Gingerbread még gyorsabb.

 

Utolsó szó

Gingerbread. Azt hiszem ennyi elég is.
Nagyon jó a ROM és kezdetlegessége ellenére nagyon stabil és használható. Habár Desire-höz szokott ember kicsit hiányolom róla a HTC Sense-et de ez az én problémám. Egyenlőre tartós használatra nem ajánlom, de hamarosan jó lesz ez.

Pro

  • Gingerbread
  • Villainos extrák
  • Stabil, gyors

Contra

  • Még nem alkalmas mindennapi használatra de a bátrak már használhatják
  • Néhány app nem működik vele mivel azon programok készítői “nem alkalmazkodtak” még. (szerencsére ez csak kevés programot érint)
  • Egyenlőre a videofelvétel működik

Értékelés: 9.1/10

Adatok:

  • Készítő richartrip
  • XDA-s link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=880465

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása